Shilajit – Ayurvedans mest kraftfulla preparat

Shilajit översätts till ‘vinnaren över svaghet´. Det är ett stärkande tonikum som är sprängfyllt med mineraler, aminosyror och fulvosyra och har använts inom Ayurveda i tusentals år. Massan innehåller upp mot 85 sorters mineraler som alla är i sin kolloidala form, och därav lätta för kroppen att tillgodogöra. Traditionellt sett har Shilajit använts för ökad energi och ett starkare immunförsvar. Shilajit stödjer även optimal hormonproduktion och hormonbalans i kroppen. Passar både män och kvinnors hälsa.

Varför kallas Shilajit för Bergsblod?

Den svarta, klibbiga, tjärliknande massan är resultatet av en långsam process som tar miljontals år. Inuti bergen och i springor har växter fått gro och brutits ned samt tillblandas med bergsmineraler. Efter nedbrytningen blir det kvar en svart massa som sedan ligger inkapslad i bergsfickor, när solen under våren och sommaren värmer upp bergen så läcker Shilajit ut ur dessa springor, därav namnet bergsblod. Denna massa samlas av lokal befolkning och renas för att sedan användas precis som den är utan vidare behandling.

Ett litet urval av Shilajits hälsofördelar

  • Motverkar trötthet 
  • Stödjer kroppens hormonella funktion 
  • Ökad energi 
  • Ökar kroppens förmåga att ta upp vitaminer och näringsämnen
  • Rik på antioxidanter, motverkar oxidativ stress

Hur ska det tas?

Shilajit hos oss finns som ren svart massa i en glasburk: Mountain Blood 30g eller i kapselform där den kombinerats med Ashwagandha som är en klassisk kombination: Ayurvedic Shilajit+ med Ashwagandha 90 kapslar.

  • Mountain Blood: Tag 1 kryddmått 1-3 ggr/dag minst 30 minuter före måltid. Löses enligt tradition upp i varm mjölk men en nypa rörsocker, men te eller vatten går också bra. Kan även lösas upp direkt under tungan.

  • Ayurvedic Shilajit+ med Ashwagandha: 2 kapslar 1 gång/dag, helst på morgonen 30 minuter före frukost. Tas enligt tradition med varm mjölk med en nypa rörsocker, men te eller vatten går också bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *