Optimera hösten (vata-säsongen) med Ayurveda

Precis som naturen reagerar även vår kropp naturligt på säsongsändringar. De flesta känner enkelt av hur sommarens energi sackar och att kroppen inte är tillfreds. Hösten är kylig, torr, oregelbunden och rå. Ord som lika väl beskriver Vata doshan. Både i väder, naturen och även människan syns dessa förändringar.

Naturen vissnar sakta men det behöver inte vara så sant för vår kropp. Navigera dig kring hösten med Ayurveda. För att undvika detta Vata överskott behöver du mer eller mindre bara unna dig massor!

Diet:
Unna kroppen varm mat, mat som innehåller den näring som lätt rinner ur kroppen under hösten. Det finns en väldigt god anledning till att både kroppen och gammal tradition innehåller maträtter som soppor, grytor, dricka te, russin, pumpa och en massa annat gott. Kroppen ber om det den behöver – bekanta dig inte med en kall sallad!

Livsstil
Det bästa du kan ge kroppen efter sommaren och mot Vata doshan är att etablera en bra daglig rutin. Kroppen behöver tillräckligt med sömn, mat och fysisk aktivitet. Efter sommaren är det svårt att komma tillbaka till sin energi och en skön daglig rutin hjälper dig verkligen på vägen.
Och glöm absolut inte bort hur skönt det är med varm olja. En enkel självmassage med varm olja gör inte bara underverk för muskler, leder och hud utan hjälper dig också slappna av och sova bättre. Vill du hellre att någon masserar åt dig, så välkommen in!

Träning
Den bästa tiden för träning under Vata säsong är morgon och kväll. Satsa på stärkande träningsformer och härliga promenader.

Tillskott
Örter och teer som hjälper kroppen hantera hösten och Vata överskott är bra både för att aktivera kroppen och stärka immunförsvaret. Klicka för att se dem i vår webbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *